Uçaklarda Yenilebilir Kahve Fincanı Dönemi

Yeni Zelanda’nın milli havayolu, Air New Zealand, sürdürülebilirlik olanaklarını daha da artırmak için hem uçak içi hem de yerde servis için kendi yenilebilir kahve fincanlarını hizmete sundu. Küçük bir girişim gibi görünse de, her yıl sekiz milyondan fazla kahve fincanın çöpe gitmesi bu sayede önlenmiş olacak.

Vanilya aromalı ve sızdırmazlık özelliğine sahip olan yenilebilir kahve fincanları için Yeni Zelanda şirketi‘ twiice ’ile ortak bir çalışmaya imza atıldı. Bu bardakları kullanan müşteriler üzerinde çok olumlu bir etki yaratılırken; havayolunun kabin ekibi, servis esnasında bardakları tatlı kasesi olarak da kullanmaya başladı. Havayolunun nihai hedef ise tüm bardakları çöp alanlarından uzaklaştırmak.

Twiice şirketinin kurucusu Jamie Cashmore: “Air New Zealand’ın, yolcularına ve dünyaya, Kiwi ustalığının ve inovasyonunun çevre üzerinde gerçekten olumlu bir etki yapabileceğini ve aynı zamanda gerçekten harika ve lezzetli bir müşteri deneyimi sunacağını göstermek için bizimle ortak olması muhteşem.” dedi. Cashmore, şirketin yenilebilen ürün yelpazesini genişletmeye çalıştığını ve gelecek yıl yeni ürünler piyasaya süreceklerini, bu sayede insanların daha fazla yenilebilir ürün görebileceğini söyledi.

İlgili Haber | Uçakta Etsiz Bitkisel Burger Sunan İlk Havayolu

Yenilebilir bardakların ötesinde, Air New Zealand yakın zamanda tüm uçaklarda ve özel yolcu salonlarında bitki bazlı bardakları kullanmaya başladı. Bu bardaklar plastikten farklı olarak ticari bir geri dönüşüm merkezinde parçalanabilen kağıt ve mısırdan üretilen bardaklar. Air New Zealand, yalnızca bu geçişin, yılda yaklaşık 15 milyon plastik ürünün çöpe gitmesinin engelleneceği görüşünde.

Bu adımlar, Air New Zealand’ın çevre üzerindeki olumsuz etkileri azaltma çabalarının yalnızca bir kısmı. Daha büyük plan ise, havayolunun karbon salımı büyümesini 2020 yılına kadar dengelemeyi ve 2050 yılına kadar net salımlarda yüzde 50’lik bir azalmayı içeriyor.

İlgili Haber | Uçuşlarda Çevreye Verdiğiniz Zararı Nasıl Telafi Edebilirsiniz?

Muhammed YILMAZ

adbanner