3000 Euro Ödüllü Uçak Boyama Yarışması

Letonya’nın ulusal havayolu AirBaltic, filosuna katmaya hazırlandığı 50’nci Airbus A220’nin dış görünüşü için bir tasarım yarışması başlattığını duyurdu. Kazanan tasarım, 50’inci uçağa uygulanacak ve havayolunun uçuş ağındaki 70 farklı destinasyonda sergilenecek. Dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan tüm tasarımcıların katılabileceği yarışmanın ödülü 3000 Euro’luk hediye çeki…

Yarışmaya katılmak isteyen sanatçı ve tasarımcılar için son tarih 12 Aralık. Havayolu, “ticari olmayan kuruluşları” ve bağımsız tasarımcıları, bu yarışmaya katılmaya teşvik ediyor. Tek şart, katılımcının 18 yaşından büyük olması ve airBaltic yönetiminin bir üyesi olmaması. Kazanan tasarım, gelecek yıl uçak teslim alındığında, uygulanacak ve sergilenecek.

Havayolu, üzerine tasarım önerilerinin uygulanabileceği, uçağın boş bir şablonunu paylaştı. Yarışmaya katılacaklar için temel olarak, üçüncü tarafların telif haklarını ihlal etmemesi gibi birkaç gereklilik var. Yarışma ile ilgili tüm ayrıntılara, havayolunun web sitesinden ulaşmak mümkün.

Katılımcılar tarafından iletilen tasarım önerilerine, Letonca veya İngilizce kısa bir açıklama eklenmesi isteniyor. Bu açıklama, tasarımın tanımı, ne ifade ettiği, airBaltic ile nasıl ilişkili olduğu ve neden 50. uçağa uygun olduğu gibi sorulara yanıt vermeli.

Tüm tasarım önerileri toplandıktan sonra airBaltic Tasarım Komitesi (Üst Yönetim, Halkla İlişkiler, Pazarlama ve İçerik gibi çeşitli departmanlardan profesyonellerden oluşuyor) tüm başvuruları yarışma kurallarına uygunluğu esas alarak değerlendirecek. Daha sonra en iyi tasarımlardan 15 ila 20’si daha ayrıntılı değerlendirme için kısa listeye alınacak.

Daha sonra, en iyi tasarımlar, özel bir web sayfası üzerinden oylamaya sunulacak. Favori tasarıma oy vermek isteyenlerin, havayolunun sık uçan yolcu programı airBaltic Club’a üye olması gerekecek. Her üyenin sadece bir oy kullanma hakkı bulunacak.

Yarışmanın kazananı, 3.000 Euro değerinde airBaltic hediye çeki kazanacak. Kazanan tasarım, şirketin filosuna katılacak 50. uçakta sergileneceği için, tasarımcının adı aynı zamanda uçağın kendisi ve benzersiz tasarımı hakkında çeşitli medya kuruluşlarında da yer almış olacak. Oylamaya katılan herhangi bir airBaltic Club üyesi, hizmete girdikten sonra bu benzersiz tasarıma sahip uçakta uçma şansı için düzenlenecek farklı bir çekilişe de katılabilecek.

airBaltic CEO’su Martin Gauss, şirket için dönüm noktası niteliğindeki uçak teslimatı ile ilgili duyduğu heyecanı şöyle dile getirdi: “Airbus A220-300 uçaklarından oluşan filomuz giderek büyüyor. Uçaklarımız, airBaltic’in imzası olan yeşil kuyruklarıyla net bir şekilde tanınıyor. Önemli başarıları ve anlamlı etkinlikleri, benzersiz görünümlerle kutlamak, Baltık ülkelerinin bayraklarının renklerine boyanan dört uçağımızda da olduğu gibi, uzun süredir devam eden bir gelenek durumunda.

2030 yılına kadar 100 uçaklık bir filoya ulaşmayı hedeflerken, 2024 yılı sonunda 50. uçağımızın filoya katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu dönüm noktasını kutlamak için, uçağımızın dış görünümüne, dünyanın dört bir yanından insanın tasarım önerileri ile karar vermek gibi eşsiz ve tarihi bir fırsat sunmaktan heyecan duyuyoruz. Bu özel uçağa özel bir tasarım yapılacak. Belki de sizin tasarımınız, geniş airBaltic ağı içindeki uçaklarımızdan biri tarafından aynen taşınacak.”

Havayolu 2023 yılında, şu ana kadar altı adet Airbus A220-300 teslim aldı. Teslim alınan YL-ABS tescilli son uçak, 21 Kasım’da Riga’ya ulaştı. Bu uçak, şirketin Airbus’a verdiği 50 uçaklık sipariş paketinin 45’inci uçağıydı. AirBaltic’in A220-300’leri, Mayıs 2020’den bu yana, 150.000’den fazla uçuşta, 13.441.000’den fazla yolcu taşıdı.

AirBaltic, Kasım ayında düzenlenen Dubai Airshow 2023‘te, etkinliğin ilk Airbus siparişini vererek manşetleri süsledi. Şirket, 30 adet daha Airbus A220-300 siparişi vererek, filosundaki uçak sayısını 100’e çıkarmak için ilk adımı attı.

 

adbanner