2083 Parçalık Concorde Legosu Geliyor

Kişisel hangarınızda yeni bir Lego uçak için yeriniz var mı? Lego’nun süpersonik yolcu uçağı Concorde kiti, 7 Eylül’de (markanın VIP üyeleri için 4 Eylül’de) satışa çıkacak. 2.000’in üzerinde parçaya sahip olacak Concorde modeli ile ilgili, Lego severleri sevindiren detay, uçağın aslına uygun şekilde modelinin de geri çekilebilir iniş takımlarına ve hareketli burun yapısına sahip olması.

İnsanların artık sesten hızlı yolcu uçağı Concorde ile uçma şansı yok. Ancak Lego sayesinde kendilerine bir tane Concorde modeli yapabilmeleri mümkün.

Danimarkalı oyuncak şirketi, hizmet dışı kalmasından yirmi yıl sonra, ünlü süpersonik uçağın yeni bir setini tanıttı. Markanın en detaylı kitleri arasında giderek daha yaygın hale gelen model, tıpkı gerçeği ile aynı işlevi gören bazı özelliklere sahip.

Concorde, 1960’larda Fransız Aérospatiale ile İngiliz British Aircraft Corporation’ın ortak girişimi olarak inşa edildi. Havacılık tarihindeki ilk süpersonik yolcu uçağı oldu. Avrupa’dan ABD’nin doğu yakasına yapılan uçuşların süresini yarıya indirdi. Uçak, kara üzerinde uçarken ürettiği sonik patlamalar nedeniyle, sadece Transatlantik rotalarda uçmak gibi bir kısıtlama ile karşı karşıya kaldı. Concorde, 27 yıllık ticari hizmetin ardından 2003 yılında emekliye ayrıldı.

Concorde’nin Lego versiyonu yaklaşık 106 cm uzunluğunda ve 45 cm kanat açıklığına sahip. Bu, temel aldığı 62 metrelik uçağa kıyasla küçük olmasına rağmen, markanın mevcut modelleri arasında büyüklerden biri olduğu anlamına geliyor. Kit, 2.083 parçadan oluşuyor. Uzun ve ince gövdesi ile kavisli delta kanadı da dahil olmak üzere uçağın ikonik şeklini aslına sadık bir şekilde yakalamayı başarıyor.

Concorde, Lego Technics markası altında piyasaya sürülen son otomobil tabanlı setlerden bazıları gibi, çeşitli işlevsel mekanizmalara da sahip. Bunların başında, kuyruk konisinin döndürülmesiyle açılıp kapanabilen uçağın iniş takımları geliyor. Model ayrıca, tıpkı gerçek uçaklarda kalkış ve iniş esnasında pilotların görüş açısını daha iyi hale getirmek için yukarı ve aşağı yönde ayarlanabilen sarkık bir buruna sahip.

Son olarak, Concorde yolcularının çok şikayet ettiği kabin içinin ne kadar sıkışık olduğunu ölçekli bir şekilde görebilmek için gövdenin üst kısmındaki parçalardan bir kısmını çıkarabilmek mümkün.

Concorde’nin Lego modeli, şirketin web sitesi üzerinden ve dünyanın dört bir yanındaki mağazaları aracılığıyla 199,99 $ karşılığında satın alınabilecek.


İlgili Haber | Concorde ile En Çok Seyahat Eden Yolcu

adbanner