Neden 30 Yaşından Önce Dünyayı Gezmelisiniz?

En iyi seyahat deneyimlerinin ekonomik kaygılardan tamamen arındıktan sonra elde edildiğini mi düşünüyorsunuz? Dünyanın dört bir yanını dolaşma fikrini, başarılı bir kariyer ve bol para kazandıktan sonraya mı ertelediniz?

Böyle düşünüyorsanız Üzgünüm… Çünkü 20’li yaşlar, seyahat etmek için hayatınızın en uygun zamanı.

Evet 20’li yaşlardaki gezginler beş yıldızlı otellerde konaklayamazlar, doğru, ama yaşlı seyahat severlerin sahip olamayacağı pek çok fırsata sahip oldukları aşikar.

Gençler zamanınızı boşa harcamayın. İşte erkenden dünyayı keşfetmeniz için başlıca nedenler:

1- Bilim insanları, beynimizin 20’li yaşların ortalarına kadar gelişimini sürdürdüğünü söylüyor. Hayatınızın bu bölümünü dünyayı dolaşarak geçirin ve seyahat deneyimlerinizin beyninizi şekillendirmesine izin verin. 20’li yaşlarda beynimizdeki en büyük değişim, duygusal zekanın gelişimi. Seyahat ederek diğer kültürleri tanıyan gençler, daha da incelikli ve küresel bir merhamet hissi geliştirebiliyor.

2- Dünyanın her yerinde öğrenciyseniz indirimli yapamayacağınız şey yok. Avrupa’yı trenle baştan sona gezmek isteyenler, 25 yaşına kadar tren biletini bile indirimli alıyor. Pansiyonlarda kalacaksanız indirim orada da var. Bazı hosteller yaş sınırı uyguladığı için, 30 yaşını geçerseniz size yer bile vermeyebilir.

3-Geceleri eğlenceye, gündüzleri şehri keşfetmeye ayırabilirsin. Yaşlandıkça, hangover süren uzar.

4-Bir kanepede uyuyarak sosyalleşmek bu yaşlarda çok daha kabul edilebilir bir seçenek. 30’u geçtikten sonra (kaucsörfing) cazibesini yitiriyor.

5-Birçoğumuz için 30’lu yaşlar, aile kurmak, ev sahibi olmak gibi, yaşam tarzımızda büyük değişiklikler demek. O yüzden mümkünse, sizi evinize bağlayacak sorumluluklarınız başlamadan bolca seyahat edin.

6- Büyük ihtimalle hepimiz 65 yaşına gelene kadar aralıksız çalışacağız. Seyahatleri öncelik sırasında ne kadar üst sıralara koyarsanız, kariyer basamaklarını tırmanırken kaybedeceğiniz zamanlardan o kadar fazla süre kurtarmış olursunuz.

7-Yeni bir dil öğrenmek 20’li yaşlarda çok daha kolay. Bilim adamları, dil öğrenme motivasyonunun yaşla birlikte azaldığını düşünüyor.

8- Hiçbir şey hiçbir ortamı gezginlerin başından geçen ilginç olaylar kadar canlandıramaz. Cebinde kalan son parasıyla bilet aldığı treni kaçırıp otostopla giden ya da safari sırasında bir filin altında ezilme tehlikesi geçiren gezginler bu öyküleriyle girdikleri ortamın en popüler kişisi olabilir.

9-Erken yaşta yola düşmek kariyerinizi de etkiler. Yolculuk hali, size zamanlama yapmak buna sadık kalmak, önceliklerinizi değiştirmek gibi pek çok yaşam becerisi sağlar. Bu beceriler işverenler için de çok değerlidir. İş görüşmelerinizde bunlardan bahsetmeniz, işi kapmanızı sağlayabilir.

10-Beynimizde prefrontal korteks diye bişiy var. Dürtülerimizi kontrol etmemizi sağlıyor. Üstelik 20’li yaşların sonuna kadar gelişimini sürdürüyor. Eee yani? Yanisi şu: 20’li yaşlarının başında seyahat ederseniz, Meksika’da çekirge yemek, Afrika’da ziplineye binmek ya da İbiza’da bir masada dans etmek gibi şeyleri denemek konusunda kendine daha fazla şans verebilir.

11-Gençken insanlarla tanışmak daha kolay. Hosteller ve barlar, genç seyyahların birbirlerini tanımaları için bi sürü etkinlik düzenliyor. Sosyal medya sayesinde dünyanın dört bir yanından yola çıkan gezginlerle iletişim kurmak artık çok daha kolay.

12-Psikologlar, yaşamı tanımlayan deneyimlerin yüzde 80’inin 35 yaşından önce gerçekleştiğini söylüyor. Seyahati hayatının merkezine koyanlar da “beni ben yapan şeylerin çoğunu seyahatlerde kazandım diyor”

Hiçbir şey için değilse bile torunlarınıza anlatacak harika hikayeler için geç kalmadan kalkın yola düşün…

adbanner