Qatar Airways’in Yeni Business Kabini: Qsuite Next Gen

Qatar Airways, Qsuite Next Gen isimli yeni business class kabinini tanıttı. Havacılık tutkunları tarafından oldukça beğenilen konsept, havayolu için bir devrim değil; halihazırda kullanılan kabin konseptinin bir evrimi olarak yorumlandı. Qsuite Next Gen, gelişmiş teknolojisinin yanında, ailesi veya arkadaşlarıyla birlikte seyahat edenlerin konforunu yükselten bazı özellikler de barındırıyor. Yeni konsept ile ilgili tek kötü haber, yolcuların bu deneyimi, ne zaman piyasaya çıkacağı henüz belli olmayan Boeing 777X uçaklarıyla yaşayacak olmaları.

Qatar Airways, Qsuites markalı Business Class kabinleriyle, dünyanın en iyi business class seyahat deneyimlerinden birini sunuyor. Qsuite ürününün piyasaya sürülmesinin üzerinden yaklaşık yedi yıl geçti. Havayolunun uzun menzilli uçuşlar yapan uçaklarının çoğunda bu kabin mevcut olsa da filonun tamamına henüz yerleştirilmedi.

Yolcularına dünyanın en iyi business class deneyimlerinden birini sunuyor olması, Qatar Airways’in yenilikler yapması için bir engel değil. Havayolu, Farnborough Air Show 2024‘te, en yeni business class ürününü tanıttı ve havacılık tutkunlarından tam not aldı.

Qsuite Next Gen konseptinde, mevcut Qsuite konsepti ile aynı konfigürasyon düzeni kullanıldı. Öne ve arkaya dönük koltukların yer aldığı, kademeli yerleşime sahip konfigürasyonda, özellikle birlikte seyahat edenlerin çok seveceği bazı önemli iyileştirmeler göze çarpıyor.

  • Quad Suite içinde dört yolcu ve Companion Suite içinde iki yolcu için, gökyüzündeki en büyük sosyal ortamı ve üretkenliği yaratmak üzere, yeniden konumlandırılabilen, yeni, hareketli 4K OLED Panasonic Astrova uçak içi eğlence ekranı yerleştirildi.
  • Ortam aydınlatması, gizlilik kontrolleri ve dokunmatik ekranlı yolcu kontrol ünitesi dahil yeni özelleştirme seçenekleri hayata geçirildi.
  • Daha da büyütülen koltuklar, daha büyük bir çift kişilik yatağa dönüşüyor.
  • Daha uzun, dijital olarak kontrol edilen paravanlar sayesinde, yolcuların mahremiyet seviyesi artırıldı.
  • Yolcuların telefonunu, saatini, mücevherlerini ve diğer kişisel eşyalarını saklayabileceği, kapalı çekmeceler de dahil olmak üzere yeni saklama alanları oluşturuldu.
  • Yeni kablosuz şarj da dahil olmak üzere, kabinde kullanılan teknoloji, önemli ölçüde geliştirildi.

Aşağıda yeni Qsuite Next Gen deneyiminin bazı özelliklerini vurgulayan bir video ve bazı resimler görebilirsiniz.

Yolcuların İhtiyaçlarını Dikkate Alıyor

Qatar Airways’in rakiplerinden ayrıştığı noktalardan biri, mevcut ürünlerini geliştirirken, yolcuların değişen ihtiyaçlarını dikkate alarak karar vermesi.

Qsuite Next Gen isimli yeni kabin konseptinde hayata geçirdiği, geliştirilmiş teknoloji ve tasarım güncellemeleri ile oldukça olumlu geri bildirimler alan havayolunun, rakiplerine ciddi fark attığı alanın, toplu şekilde seyahat edenler için, uçuş keyfini üst düzeye çıkarması olduğu söyleniyor.

Kabinin ortasında dört koltuklu bir “suite” ortamı oluşturma dönüştürmek, her zaman için harika bir fikirdi. Havayolu şimdi yaptığı geliştirmelerle, bu fikri çok daha da iyi hale getirmiş gibi görünüyor.

Cam kenarı koltuklarda seyahat etmeyi seven çiftler için de iki cam kenarı koltuğun birbirinin arkasına konumlandırıldığı çift kişilik suite yaratma fikri büyük beğeni topluyor.

Qsuite Next Gen, Boeing 777X ile Piyasaya Çıkacak

Qatar Airways’in yeni Qsuite Next Gen ürününü, Boeing 777-9 uçaklarında piyasaya sürmesi bekleniyor. Havayolunun, bu uçak için en az 60 adet siparişi bulunuyor. Bu uçakların teslimatına, 2025’in sonlarında veya 2026’nın ilk çeyreğinde başlanması bekleniyor. Ancak 777X ailesi uçaklarının hala sertifikasyon sürecinde olduğu düşünülürse, planlanan teslimat sürecinin sarkabileceği düşünülüyor.

Qatar Airways’in ayrıca 777-9 uçaklarında, yepyeni bir First Class kabini de piyasaya sürmesi bekleniyor.

Havayolu, Qsuite Next Gen ürününü, aktif olarak uçuşlarına devam eden herhangi bir uçak tipinde veya daha önce siparişi verilen ancak henüz teslim alınmayan Airbus A350-1000 uçaklarında kullanılmasına yönelik resmi bir planı yok.

Birçok Qatar Airways yolcusu için en büyük hayal kırıklıklarından biri, mevcut filodaki uçak tipleri arasında kullanılan kabin tutarsızlığı ve standartizasyon eksikliği. Qatar Airways’in uçaklarında pek çok farklı ürün kullanılıyor. Bunun nedeni havayolunun elinde çok sayıda ikinci el uçak bulunması ve bu uçakların kısmen yapılandırıldıktan sonra hizmete verilmiş olması.

adbanner