Boeing 747’nin Şansıyla Büyük İkramiye Kazandı

ABD’de Powerball isimli şans oyununda, 754,6 milyon Dolarlık büyük ödülü kazanan kişinin, Boeing çalışanı olduğu ortaya çıktı. Şanslı kişi, kendisine olağanüstü bir servet kazandıran kupon için, Gökyüzünün Kraliçesi Boeing 747’den ilham aldığını söylüyor.

The Boeing Company’de 36 yıldır görev yapan, tedarik zinciri analisti Becky Bell, kısa süre önce, Powerball isimli şans oyunundan, 754,6 milyon Dolarlık büyük ikramiyeyi kazandı. Bell, ödül kazanan bileti, Boeing’in son 747 uçağını teslim ettiği törenden birkaç gün sonra, 5 Şubat 2023’te satın aldı.

Boeing’in ikonik uçağı 747’nin üretim hattından çıkan 1.574’üncüsü, 23 Ocak 2023’te düzenlenen bir törenle, sahibi Atlas Air’e teslim edildi. Bu tarihi an, Boeing’in Everett tesislerinde, 55 yıldır aralıksız üretilen 747’nin sonuncusunun teslim edilmesi ile havacılık tarihinde bir dönemin kapanışını temsil ediyordu.

Becky Bell’i, büyük ikramiyeyi kazandığı bileti almaya teşvik eden o tabela

Bell, törenin yapıldığı gün, zaten bir Powerball bileti satın almıştı. 5 Şubat’ta kızıyla birlikte alışveriş yapmak için Auburn Fred Meyer Mağazası’na giden Bell, Powerball oyun makinesinde, tahmini ikramiyenin 747 milyon Dolar olduğunu gösteren bir yazı gördü. Bunun, kendisi için bir işaret olduğunu düşünen Bell, bir bilet daha alması gerektiğine karar verdi.

Havacılık efsanesi 747’den ilham alınarak satın alının ikinci bilet, 6 Şubat’ta gerçekleştirilen çekilişin tek kazananı oldu.

Bell, ödülü kazandığını anladığında bir şok yaşadığını; kendini kaybettiğini ve ağladığını söyledi. 05, 11, 22, 23, 69 + 07 şeklindeki şanslı rakamların, kendi biletinde olup olmadığını defalarca kontrol ettiğini anlattı.

Becky Bell, Boeing 747’nin şansıyla büyük ikramiye kazandı

Ödülü kazandıktan sonra, 407,2 milyon Dolarlık toplu nakit ödeme opsiyonunu seçen Bell, eyalet ve federal vergiler için yapılan kesintilerin ardından, yaklaşık 309,5 milyon Dolar’lık ödeme aldı. Kazanılan ikramiye, Powerball tarihindeki en büyük beşinci ve ABD piyango tarihindeki en büyük dokuzuncu ödül olarak kayıtlara geçti. Poweball, 19 Kasım’dan sonra Bell’in kazandığı 6 Şubat’taki çekilişe kadar, kazanan olmadığı için sürekli devretmişti.

Becky Bell’in yaşadığı Washington Eyaleti’ndeki Auburn, ikinci kez Powerball’un büyük ikramiyesini kazanan kişiye ev sahipliği yapıyor. İlginç bir şekilde, 2014 yılında 90 milyon Dolarlık ikramiyeyi kazanan kişi de Bell ile aynı tesiste çalışan başka bir Boeing çalışanının eşiydi.

Washington Eyaleti’nde bir ilginç ödül vakası daha var. Geçtiğimiz Kasım ayında Spokane’deki Maverik mağazasından satın alınan bir biletin sahibi de 1 milyon Dolar kazandı. Ancak henüz bu bilet ile parasını almak için başvuruda bulunan biri olmadı.

Piyango ve Havacılık

747’nin hizmet ömrünün sonuna denk gelen Bell’in büyük ikramiyesi, bazen en beklenmedik olayların, hayatımızı sonsuza dek değiştirebileceğini hatırlatıyor. Ancak, her zaman bu kadar mutlu son ile bitmiyor olsa da Becky Bell’in öyküsü, havacılık ve piyangonun ilk kesişimi değil.

Ocak 2020’de Meksika Devlet Başkanı López Obrador, devlet başkanlığı uçağı için bir çekiliş yapmayı teklif etti. Başkan, kendisinden önceki hükümetin, VIP konfigürasyon ile donattığı Boeing 787 Dreamliner uçağını, nüfusunun yarısı yoksulluk içinde yaşayan bir ülke için aşırı lüks bulduğu gerekçesiyle satmaya karar vermişti.

Meksika devlet başkanlığı uçağı 787 Dreamliner

Ancak uçak için uygun alıcı bulunamadı. Bir dönem devlet başkanlığı uçağının, düğün salonu ve özel davetlerde kullanılabilecek hale dönüştürülmesi ve buradan bir kira getirisi yaratılması bile gündeme geldi.

Daha sonra Obrador, Milli Piyango’nun, uçak çekilişi için her biri 500 peso (27 ABD Doları) değerinde, altı milyon bilet satabileceğini öne sürdü. Uçağı kazanacak kişinin, bakımını yapmak zorunda kalacak olmasının, şanslı kişi için bir ödülden çok ceza olabileceği düşüncesiyle, piyango planı daha sonra rafa kaldırıldı.


İlgili Haber | Boeing CEO’su 777X’teki Gecikmelerle 7 Milyon Dolar Kaybetti

adbanner