Seyahatleriniz İçin En İyi Drone Rehberi

Son dönemde dünya genelinde insanların en popüler seyahat arkadaşı bir drone.

Yaşadığınız güzel anları ölümsüzleştirmenizi sağlayan, geniş bir perspektifle size müthiş görsel bir şölen sunan drone’unuzdan başka hiç bir şey, metrelerce yüksekten ne kadar harika göründüğünüz hakkında size bilgi vermez.

Selfie çubuğu ile giriştiğiniz mücadelede ter dökmenize artık gerek yok. Drone ile yapacağınız çekimlerinizde; herkes kadraja sığacak ve herkes süper görünecek.

Bundan kısa bir süre önce, yanınızda taşıdığınız drone hantal kutularda, ağır ve büyük çantalarda taşınabiliyordu ve hiç ergonomik değildi. Tabir-i caiz ise birer yüktü. Oysa artık üreticiler onları çok küçük ve işlevsel hale getirmeyi başardı. Yanınızda kolayca taşıyabilmenizi sağladılar ve onlar artık seyahat çantanızın olmazsa olmazları arasına girdi.

Ancak şimdi de tercih sorunu ortaya çıktı. Gittiğiniz teknoloji mağazalarında ya da internette dolaşırken çok sayıda drone modeli ile karşılaşıyorsunuz. Fiyat ve özellikler olarak birbirinden çok farklı bu modeller arasında seçim yapmak da oldukça zor. Ben de sizin seçiminizi kolaylaştırabilmek için modelleri tek tek inceledim. Sizin için en uygun olan drone’u seçmenize yardımcı olmaya çalışacağım.

İşte drone rehberiniz:

DJI Mavic Pro

Sadece 075 kg ağırlığı ve katlanabilir ayakları ile seyahat çantanızda neredeyse yer kaplamıyor. Pürüzsüz 4K video çekebilme yeteneği, akıllı telefonunuzla veya kumandası ile kontrol edebilmenize olanak vermesi, çok geniş menzile sahip otomatik uçuş modu ve engellerden kaçınma sistemine sahip olması ile hem amatörler hem de profesyoneller için bu alandaki tüm kuralları alt üst eden bir cihazla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. Sektörün lideri olan DJI tarafından üretilen en özel drone olan Mavic Pro mutlaka önereceğim cihazlar arasında ilk sırada.

Yuneec Breeze 4K

Küçücük bir cihaz. Sadece 0.37 kg ağırlığa sahip. Evet dürüst olmak gerekirse DJI Mavic Pro’nun kalitesi ve kontrol kolaylığını vermeyecek ama bu onu satın almanıza engel değil. Drone dünyasında ilk adımı atmak isteyenler için oldukça ideal bir ürün olduğunu söyleyebilirim. Üzerindeki 4K kamerası ile şaşırtıcı derecede güzel video ve fotoğraf çeken ve birbirinden farklı otomatik mod seçeneklerine sahip cihaz, fiyat kalite endeksinde oldukça iyi bir yere oturuyor. Akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz uygulaması üzerinden; selfie çekebilir; yolculuk moduna alıp cihazın sizi izlemesini sağlayabilir, istediğiniz kadar cihazı kendinize yakınlaştırıp uzaklaştırarak mükemmel görüntüler çekmeyi başarabilirsiniz. Ayrıca, cihazın kendisi oldukça sağlam olmakla birlikte, yedek parça ağının da güçlü olması sayesinde, daha ikinci uçuşunuzda, drone’u bir elektrik direğine çarparsanız çok fazla üzülmenize de gerek yok.

Hover Camera Passport

Selfie çekinmek için yanıp tutuşan kullanıcıların ideal cihazı. Daha profesyonel drone kullanıcıları belki bu listede bu cihaza yer verdiğim için bana kızacaklar. Ancak drone kullanım amacını, sadece seyahatlerinde selfie çekmek olarak belirleyen okuyucularıma bunu önermek zorundayım. Menzil, hız, rüzgar vb etkilere dayanıklılık konusunda listedeki hiç bir drone kadar iddialı değil. Ceketinin cebinde dahi taşıyabileceği ve gerektiğinde hızlı çekimler alabileceği bir cihaz arayan gezginler için ideal bir drone olduğu gerçek. Küçük ama güçlü kameranın yazılımı, sofistike yüz tanıma sistemine sahip. Bu sayede bir yüzü ya da bir objeyi takip etmek konusunda iddialı. Odak noktasını kolaylıkla daire içine almanıza izin veriyor ve drone ile çekilmiş kusursuz selfieleriniz oluyor. Belki de bu fotoğraflar artık “dronie” olarak adlandırılır. Tasarımı, harika bir taşınabilirlik kolaylığı sunmakla kalmıyor. Aynı zamanda onu elinize almak istediğinizde pervanelerinin zarar görmesini veya parmaklarınızın kesilmesini de önlüyor.

Bir ormanda yürürüş yaparken sizi 2 kilometre yüksekten takip etmeyecek; bunu kabul ediyoruz. Ama bir plajda aileniz ile vakit geçirirken harika görüntüler çekecek. Üstelik onu avcunuzun içinde taşıyabileceksiniz.

DJI Spark

Meraklı olanlar ama bazı önemli özelliklerden feragat edebilecek kullanıcılar için önerebileceğimiz en iyi cihazlardan birisi de DJI Spark. Küçük, neredeyse bir soda şişesi kadar ağırlığa sahip. Kontrol edebilmek kolay. Çok yönlü. Otomatik modları oldukça iyi. Telefonunuz aracılığıyla kullanmak mümkün. Sizden 1,24 mil (1.96 km) yüksekte ve saatte 31 mil (50 km) hızda uçmasını istiyorsanız kendi kumandasını da edinebilirsiniz. DJI tasarımcıları, HD video çekebilen 12 megapiksellik bir kamera ile donattıkları Spark’ı, kendi sınıfındaki rakiplerinin hiçbirinden eksik bırakmayan kullanım kolaylığı ile süslemiş. DJI Mavic Pro kadar güçlü bir makina değil, fakat yeni başlayanlar ve tecrübeli pilotlar için DJI Spark, küçük bir pakette çok şey sunuyor.

Parrot Anafi

Fransız uçak yapımcısı Parrot, birkaç senedir neden sessiz kaldığı sorusunun cevabını, seyahat dostu dronlar dünyasına çok ciddi bir yarışmacıyı bırakarak cevaplamış oldu. 0.32 kg ağırlığa sahip olan ve bir böceğin anatomik yapısından ilham alınarak tasarlanan Anafi, güçlü kamerası ve saatte 34 mil (55 km) hızla uçabilme yeteneğine sahip olmasıyla, bu büyüklükte bir drone için çok etkileyici. Otomatik çekim modları, 4K video, rüzgarlı koşullarda bile sağlam kararlılık gibi özelliklere sahip olan cihazın fark yaratan başka özellikleri de var. Kamerasının drone’nin önünde konumlandırılmış olması, yukarı yönlü de dahil olmak üzere, istediğiniz tüm yönlerde çok geniş bir perspektif ile çekim yapabilmenizi sağlıyor. Anafi’yi daha önce dronlarla biraz tecrübesi olan kullanıcılara tavsiye ediyorum; Özellikle engellerden kaçınma donanımında biraz eksiklikler olduğu gerçeğini söylemeliyim. Bu yüzden ne yaptığınızı bilmeniz gerek. Kendisi ve ekipmanları pahalı; üzülürsünüz!

DJI Mavic Air

DJI’nin Mavic Air’i, yeni başlayanlar için önerdiğim DJI Spark ile profesyoneller için önerdiğim DJI Mavic Pro cihazlarının tam ortasına konumlandırıldı. Küçük, katlanabilir ve böylece kolay taşınabilir olmasının yanında inanılmaz güçlü bir makina. 4K video çekiyor ama aynı zamanda 120 fps’de 1080p ağır çekim video çekebiliyor. Bunun anlamı şu: kıyısında durduğun uçurumdan harika dalgaların rüya gibi bir slow motion videosunu çekmen mümkün. Fotoğraf çekimi söz konusu olduğunda, Spark gibi 12 megapiksel fotoğraf çekiyor, aynı zamanda 32 megapiksel panoramik veya küresel çekimler de yapabiliyor. Kamerası, bir gimbal üzerine monte edilmiş, ancak bu Spark’ta olduğu gibi iki değil; Mavic Pro’daki gibi üç eksende hareket edebiliyor. Buna 2,5 millik (4 km) etkileyici bir menzil, saatte 42,5 mil (68 km) hız ve 21 dakikalık uçuş süresi (Mavic Pro’dan sadece altı dakika daha kısa) eklendiğinde ortaya harika ve çok kullanışlı bir seyahat aracı çıkmış oluyor. Ayrıca, etrafındaki en karmaşık engellerden kaçınma teknolojisi ile donatılmış olan cihaza hasar vermeniz de oldukça zor görünüyor.

adbanner