Singapur-İstanbul Rotasında A350 Dönemi | Boarding Info

Written by 23:25 Güncel-Gündem, HAVACILIK

Singapur-İstanbul Rotasında A350 Dönemi

Türkiye ile Singapur ülkeleri bu yıl ticari ilişkilerinin 50’nci yılını kutluyor. 29 Ekim 1987’den bu yana, tam 32 yıldır Singapur-İstanbul uçuşlarını kesintisiz sürdüren Singapur Hava Yolları ise bugün itibariyle uçuşlarını Boeing 777-200 yerine Airbus A350-900 ile icra etmeye başladı.

Singapur Hava Yolları’nın uzun süredir devam ettirdiği filo modernleştirme çalışmaları, Türk pazarını da etkiledi. Havayolu, 1 Aralık 2019 tarihi itibariyle Singapur-İstanbul hattında teknolojik özellikleri ve konforu ile öne çıkan, dünyanın en modern geniş gövde uçaklarından biri olan A350-900 ile uçacak. Singapur Hava Yolları yeni uçağı ile, aynı zamanda en yeni uçuş sınıfı olan Premium Economy Class’ı Türkiye’deki misafirlerine sunan ilk ve tek hava yolu şirketi olma özelliğini de elde etti. Havacılık sektörünün son dönemde en önemli trendlerinden biri olan Premium Ekonomi sınıfı, yolculara ekonomi ile business arası bir deneyim sunuyor. Singapur- İstanbul hattında uçuşlar, kış sezonunda haftada 4; yaz sezonunda ise haftada 5 kez gerçekleştiriliyor.

Singapur Hava Yolları, Premium Economy Class konforunu getiren yeni uçağı A350-900’ün İstanbul’dan yapacağı ilk uçuş nedeniyle İstanbul Havalimanı’nda renkli bir tanıtım yaptı. Özellikle Anadolu temalı kareografisiyle izleyenleri büyüleyen dans gösterisi sonunda, dansçıların oluşturduğu iki kuleyi birbirine bağlayan dev kurdele ise İstanbul ile Singapur arasındaki kültür köprüsünü simgelerken, izleyicilerden de büyük alkış topladı.

“Türkiye’ye güveniyoruz, Premium Economy Class’ı getiriyoruz”

Singapur Hava Yolları Avrupa Bölge Başkanı Sek Eng Lee, tanıtım etkinliğinin açılış konuşmasında, “En yeni ve modern uçağımız A350-900’ün hizmete girmesi ve Türkiye’de Premium Economy Class konforunu başlatmış olmamız, hava yolumuzun Türkiye’ye olan güveninin bir yansımasıdır” mesajını verdi.

İlk uçuşa özel menü ve özel seyahat yastığı 

A350-900’ün Türkiye’den Singapur’a yapacağı ilk uçuşu için özel hazırlanan menüde yer alacak yemekler, Singapur Hava Yolları’nın Türkiye Facebook Sayfası’nı takip eden 100.000’den fazla kişinin oyları ile belirlendi. Business Class menüsünde Zeytinyağlı Yaprak Sarma, Adana Kebap ve Kadayıf yer alırken, Premium Economy ve Economy Class’ta uçan yolculara İmambayıldı, Adana Kebap ve Sütlaç gibi Türk Mutfağı’nın en sevilen lezzetleri sunuldu. Ayrıca her bir yolcuya ünlü Fransız modacı Pierre Balmain tarafından tasarlanan Sarong Kebaya hostes üniforma kumaşlarından dört renkte hazırlanmış seyahat boyun yastığı hediye edildi.

Jetlag etkisini azaltan uçak

Singapur Hava Yolları’nın Airbus 350-900 uçağında 42 Business Class, 24 Premium Economy ve 187 Economy Class olmak üzere toplam 253 koltuk bulunuyor. İleri teknolojisi ve üstün operasyon verimliliği ile yolculara çok daha gelişmiş bir seyahat deneyimi sunan Airbus 350-900’de daha yüksek tavan, daha geniş pencereler ve daha geniş iç gövdenin yanı sıra jetlag etkisini azaltmak üzere özel olarak tasarlanmış kabin içi aydınlatma sistemi de bulunuyor. Uçakta ayrıca Wi-Fi erişimi ve son teknoloji dokunmatik ekranlı kabin içi eğlence sistemi KrisWorld yolcuların hizmetine sunuluyor.

Singapur Hava Yolları en modern uçaklardan biri olan A350’yi operasyona alarak bir önceki uçak tipine göre %25 daha az karbon salınımı ve yakıt tüketimi sağlayacak.  A350-900, daha aerodinamik bir tasarım, daha hafif malzemeler, çok daha sessiz motor ve daha geniş bir kabin alanına sahip.

Bir Bakışta | Singapur Hava Yolları ve Muhammed YILMAZ

Kasım 2018’de havayolunun özel davetiyle, A350’nin ultra uzun menzilli versiyonu (A350ULR) ile icra edilen dünyanın en uzun non-stop ticari seferini deneyimlemiştim. Singapur-Newark arasında yaklaşık 17,5 saat süren uçuşa dair detayları anlattığım video, 316 bin kişi tarafından izlendi. Bu özel davet kapsamında 100 saatte dünyanın çevresinde de bir tam tur attım.

İlgili Haber | 100 Saatte Dünya Turu

Ayrıca 12 Ekim 2015’te Singapur Hava Yolları renklerine boyanan ilk Airbus A350’nin fabrikadan çıktığı gün, Airbus’ın merkezi Toulouse’da bu tarihi olaya şahitlik eden dünyanın çeşitli ülkelerinden 20 havacılık yazarı arasında Türkiye’den sadece ben vardım.

View this post on Instagram

Dünyanın en yeni ticari yolcu uçağı Airbus A350 ailesinin üyeleri, gökyüzü ile buluşturulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Dünya'nın üçüncü; Avrupa'nın ise ilk A350 operatörü olan Finnair törenle A350'sini teslim almıştı. Singapore Airlines ise Airbus'ın merkezi olan Toulouse’de bugün düzenlenen tören ile A350'sini görücüye çıkardı. Dünya genelinde 20 gazetecinin davet edildiği törene Türkiye'den katılan tek kişiydim. Singapore Airlines renklerine boyanan ilk Airbus A350-900, teslim alınacağı ocak ayı öncesinde ilk kez görüntülendi. Teslimatı ocak ayında yine Toulouse'de düzenlenecek olan bir tören ile yapılacak olan Airbus A350 için Singapore Airlines, toplamda 63 adet sipariş verdi. Bunlardan 11'ini 2016 yılında teslim alacak. Singapore Airlines, Airbus A350-900'ü teslim aldıktan sonra nisan 2016 itibariyle Amsterdam uçuşlarında servise verecek. Amsterdam uçuşları öncesi ise ekibin eğitimi amacıyla Jakarta ve Kuala Lumpur'da geçici olarak uçurulacak. Diğer A350 destinasyonlarını ise şirket önümüzdeki ay açıklayacak. Singapore Havayollarının A350'sinin kabini Business Class, Premium Ekonomi ve Ekonomi olmak üzere 3 sınıflı olacak. Uçak içi eğlence sistemi de oldukça iddialı şekilde tasarlanıyor. Uzun vadeli A350 yatırımları ile daha genç daha modern daha verimli filo hedefleyen şirket bu sayede yeni rotalar açararak network alanını daha da büyütmeyi ve Singapur hubunu güçlendirmeyi amaçlıyor. Qatar Airways, Vietnam Airlines ve Finnair'in ardından dünyanın dördüncü A350 XWB operatörü ise önümüzdeki günlerde TAM yeni adıyla LATAM Airlines olacak. #airbus #a350 #singaporeairlines #livery #aviation #delivery #rollout #toulouse #bunlaribiliyormusunuz #instagramaviation #aviation #aviationlovers #instaaviation #aviationMYths #avgeek #aviationphotography #planespotters #cabincrew #hostesbeyoglum #airbuslovers #france ✈️ 🇫🇷

A post shared by Muhammed Yılmaz (@yilmazmuh) on

(Visited 542 times, 1 visits today)
Close
error: © Copyright Boarding Info